Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z soczewicą"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
<strong> Przepis przysłała Aneta Palka ze Słupska</strong>
Farsz: soczewicę gotuj 5 minut w lekko osolonym wrzątku (a naj lepiej na parze). Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Ostudź. Zmiksuj z białym serem i soczewicą, przypraw solą i pieprzem.
Ciasto: mąkę zagnieć z olejem i szczyptą soli, wlewając szklankę ciepłej wody (ciasto powinno być elastyczne). Rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Na środku każdego ułóż farsz, zlep brzegi.
Pierogi włóż do lekko osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, zamieszaj, gotuj jeszcze 2 minuty.Źródło: Chwila dla Ciebie