Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc te pierogi przypominałam sobie czas odpoczynku oraz pięknego słońca w czerwcu tego roku. Liczę, że i wam pierogi z truskawkami posmakują.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 492
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2703
Polecam.
Odsłon: 484
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 721
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 492
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2703
Polecam.
Odsłon: 484
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 721
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Mąkę, jajko, sól oraz wodę(tak aby zagnieść giętkie ciasto- nie musi być równo 100 ml) połączyć. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki o grubości 5-7 centymetrów. Na każdym krążku ciasta układamy czystą truskawkę. Zlepiamy ciasto. Zagotowujemy wodę z odrobiną oleju. Wrzucamy na gotującą się wodę pierogi i gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów. Odcedzamy. Pierogi możemy podać ze śmietaną oraz cukrem lub polać tłuszczykiem i posypać cukrem.