Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc te pierogi przypominałam sobie czas odpoczynku oraz pięknego słońca w czerwcu tego roku. Liczę, że i wam pierogi z truskawkami posmakują.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 480
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16713
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 407
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 480
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16713
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 407
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Mąkę, jajko, sól oraz wodę(tak aby zagnieść giętkie ciasto- nie musi być równo 100 ml) połączyć. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki o grubości 5-7 centymetrów. Na każdym krążku ciasta układamy czystą truskawkę. Zlepiamy ciasto. Zagotowujemy wodę z odrobiną oleju. Wrzucamy na gotującą się wodę pierogi i gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów. Odcedzamy. Pierogi możemy podać ze śmietaną oraz cukrem lub polać tłuszczykiem i posypać cukrem.