Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc te pierogi przypominałam sobie czas odpoczynku oraz pięknego słońca w czerwcu tego roku. Liczę, że i wam pierogi z truskawkami posmakują.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 157
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104513
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 157
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104513
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Mąkę, jajko, sól oraz wodę(tak aby zagnieść giętkie ciasto- nie musi być równo 100 ml) połączyć. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki o grubości 5-7 centymetrów. Na każdym krążku ciasta układamy czystą truskawkę. Zlepiamy ciasto. Zagotowujemy wodę z odrobiną oleju. Wrzucamy na gotującą się wodę pierogi i gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów. Odcedzamy. Pierogi możemy podać ze śmietaną oraz cukrem lub polać tłuszczykiem i posypać cukrem.