Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc te pierogi przypominałam sobie czas odpoczynku oraz pięknego słońca w czerwcu tego roku. Liczę, że i wam pierogi z truskawkami posmakują.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1419
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14937
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 955
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1419
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14937
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 955
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Mąkę, jajko, sól oraz wodę(tak aby zagnieść giętkie ciasto- nie musi być równo 100 ml) połączyć. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki o grubości 5-7 centymetrów. Na każdym krążku ciasta układamy czystą truskawkę. Zlepiamy ciasto. Zagotowujemy wodę z odrobiną oleju. Wrzucamy na gotującą się wodę pierogi i gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów. Odcedzamy. Pierogi możemy podać ze śmietaną oraz cukrem lub polać tłuszczykiem i posypać cukrem.