Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z wątróbką i ziemniakami"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 106
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 93
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 106
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 93
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej</strong>
Ciasto: zagnieć na gładkie ciasto, wlewając szklankę zagotowanej wody.
Farsz: wątróbki i ziemniaki oddzielnie ugotuj. Cebule posiekaj, zeszklij na maśle. Zmiel z wątróbką i ziemniakami, przypraw. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Ułóż farsz, zlep. Pierożki włóż do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gotuj 2 min.
Omasta: cebule pokrój, zeszklij na maśle. Polej pierogi.Źródło: Chwila dla Ciebie