Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z ziemniaków z przepisu siostry Anastazji"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 58
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2271
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 265
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1613
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 58
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2271
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 265
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1613
Składniki
Do zmielonych ziemniaków dodać jajko, oliwę i mąkę ziemniaczaną. Szybko wyrobić ciasto na gładką masę. Podsypując mąką, niewielkimi porcjami rozwałkować ciasto i wykrawać krążki.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu. Z ugotowanej kapusty odcisnąć nadmiar wody, dodać zeszkloną cebulę i pokruszony ser. Wymieszać, doprawić.
Na środek każdego krążka kłaść nadzienie, zalepiać. Smażyć w głębokim tłuszczu.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień