Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z ziemniaków z przepisu siostry Anastazji"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 311
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 75
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 311
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 75
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Do zmielonych ziemniaków dodać jajko, oliwę i mąkę ziemniaczaną. Szybko wyrobić ciasto na gładką masę. Podsypując mąką, niewielkimi porcjami rozwałkować ciasto i wykrawać krążki.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu. Z ugotowanej kapusty odcisnąć nadmiar wody, dodać zeszkloną cebulę i pokruszony ser. Wymieszać, doprawić.
Na środek każdego krążka kłaść nadzienie, zalepiać. Smażyć w głębokim tłuszczu.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień