Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi ze szpinakiem i kozim serem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Na maśle zeszklij posiekaną cebulę i starty czosnek, dodaj dobrze odsączony, rozmrożony szpinak, chwilę przesmaż. Przestudź, dodaj pokruszony ser, dopraw pieprzem, solą, gałką muszkatołową.
Z mąki, jajek, oleju, szczypty soli oraz wody (ilość – do nadania konsystencji) zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wytnij kółka. Nałóż farsz, sklej pierogi i gotuj w osolonej wodzie z łyżką oleju. Przed podaniem możesz posypać natką i pieprzem.
Na słodko – doskonałe na deser!
Pierogi z białym serem znakomicie smakują również w wersji na słodko. Wystarczy doprawić twaróg wanilią lub cynamonem oraz cukrem do smaku. Farsz z białego sera pyszny będzie także np. z owocami z przetworów – mielony twaróg wymieszaj z konfiturą z malin, wiśni lub jagód.Źródło: Świat kobiety