Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi ze szpinakiem i kozim serem"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 360
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 360
Składniki
Na maśle zeszklij posiekaną cebulę i starty czosnek, dodaj dobrze odsączony, rozmrożony szpinak, chwilę przesmaż. Przestudź, dodaj pokruszony ser, dopraw pieprzem, solą, gałką muszkatołową.
Z mąki, jajek, oleju, szczypty soli oraz wody (ilość – do nadania konsystencji) zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wytnij kółka. Nałóż farsz, sklej pierogi i gotuj w osolonej wodzie z łyżką oleju. Przed podaniem możesz posypać natką i pieprzem.
Na słodko – doskonałe na deser!
Pierogi z białym serem znakomicie smakują również w wersji na słodko. Wystarczy doprawić twaróg wanilią lub cynamonem oraz cukrem do smaku. Farsz z białego sera pyszny będzie także np. z owocami z przetworów – mielony twaróg wymieszaj z konfiturą z malin, wiśni lub jagód.Źródło: Świat kobiety