Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi ziemniaczane z jajkiem"
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12263
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12263
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Składniki
Ciasto: mąkę, olej i szczyptę soli zagnieć z letnią wodą na gładkie, elastyczne ciasto.
Farsz: ziemniaki i soczewicę zmiel. Jajko pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Razem z jajkiem dodaj do ziemniaków i soczewicy. Wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Na każdym ułóż porcję farszu, dokładnie zlep. Pierogi gotuj 4 min w osolonej wodzie. Podawaj polane cebulką z boczkiem.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie