Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi ziemniaczane z jajkiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ciasto: mąkę, olej i szczyptę soli zagnieć z letnią wodą na gładkie, elastyczne ciasto.
Farsz: ziemniaki i soczewicę zmiel. Jajko pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Razem z jajkiem dodaj do ziemniaków i soczewicy. Wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Na każdym ułóż porcję farszu, dokładnie zlep. Pierogi gotuj 4 min w osolonej wodzie. Podawaj polane cebulką z boczkiem.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie