Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami.
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 218
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8015
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 661
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 59
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 107
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 218
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8015
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 661
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 59
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Wodę wlać do garnka, rozpuścić kostki drobiowe, dodać posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku, zagotować i włożyć mięso i ugotować do miękkości. Następnie mięso wyjąć, pokroić. Odlać 3 szklanki bulionu do ciasta, dodawać powoli mąkę energicznie mieszając i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty do powstania ciasta. Gdy ciasto trochę przestygnie, wbić żółtka i bardzo dokładnie wymieszać. Pokrojone mięso połączyć z starym serem i w razie potrzeby doprawić do smaku. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę, obficie posypanej mąką i rozwałkować. Wycinać szklanką kółka jak na pierogi, nakładać farsz mięsno-serowy i zlepiać formując małe udka drobiowe.
Moczyć w roztrzepanych białkach i panierować w bułce tartej.
Smażyć na głębokim tłuszczu na ciemno żółty kolor, co jakiś czas obracając