Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem

Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15961

Dodano:

Odsłon: 11848

Wyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Wodę wlać do garnka, rozpuścić kostki drobiowe, dodać posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku, zagotować i włożyć mięso i ugotować do miękkości. Następnie mięso wyjąć, pokroić. Odlać 3 szklanki bulionu do ciasta, dodawać powoli mąkę energicznie mieszając i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty do powstania ciasta. Gdy ciasto trochę przestygnie, wbić żółtka i bardzo dokładnie wymieszać. Pokrojone mięso połączyć z starym serem i w razie potrzeby doprawić do smaku. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę, obficie posypanej mąką i rozwałkować. Wycinać szklanką kółka jak na pierogi, nakładać farsz mięsno-serowy i zlepiać formując małe udka drobiowe.


  2. Moczyć w roztrzepanych białkach i panierować w bułce tartej.

  3. Smażyć na głębokim tłuszczu na ciemno żółty kolor, co jakiś czas obracając

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniag81 31 stycznia 2017 Witam. Ile pałek wychodzi z tego przepisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Patra1 21 maja 2016 super! muszę zrobić. Dzięki z ten przepis:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń