Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki w trzech smakach"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Składniki
Ciasto: mąkę wymieszaj z solą, drożdżami. Dodaj jajko, olej. Wlewaj ciepłą wodę i zagniataj. Ciasto musi być miękkie i lśniące. Podziel na porcje, rozwałkuj. Szklanką wycinaj małe kółka. Nakładaj porcje farszu, zlep brzegi. Gotuj pierożki w osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch.
Farsz „ruski”: ugotowane ziemniaki zmiel z serem. Dodaj pokrojoną, podsmażoną cebulę. Wymieszaj, przypraw solą oraz pieprzem.
Farsz z kapusty: ugotuj oddzielnie kapustę i grzyby. Odcedź kapustę, grzyby posiekaj, wymieszaj. Dodaj podsmażoną cebulę, przypraw nadzienie.
Farsz słodki: zmiel biały ser. Utrzyj go z jajkiem, cukrem oraz proszkiem budyniowym. Wymieszaj z jagodami.Źródło: Bella Relaks