Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki w trzech smakach"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Ciasto: mąkę wymieszaj z solą, drożdżami. Dodaj jajko, olej. Wlewaj ciepłą wodę i zagniataj. Ciasto musi być miękkie i lśniące. Podziel na porcje, rozwałkuj. Szklanką wycinaj małe kółka. Nakładaj porcje farszu, zlep brzegi. Gotuj pierożki w osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch.
Farsz „ruski”: ugotowane ziemniaki zmiel z serem. Dodaj pokrojoną, podsmażoną cebulę. Wymieszaj, przypraw solą oraz pieprzem.
Farsz z kapusty: ugotuj oddzielnie kapustę i grzyby. Odcedź kapustę, grzyby posiekaj, wymieszaj. Dodaj podsmażoną cebulę, przypraw nadzienie.
Farsz słodki: zmiel biały ser. Utrzyj go z jajkiem, cukrem oraz proszkiem budyniowym. Wymieszaj z jagodami.Źródło: Bella Relaks