Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki z krewetkami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8080
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9850
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4532
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8080
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9850
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4532
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Mąkę przesiej, stopniowo wlewaj 3/4 szklanki wrzątku, mieszając. Zagniataj ciasto 7 min.
Krewetki posiekaj. Wymieszaj z mieloną wieprzowiną, sosem sojowym, olejem sezamowym i winem. Dodaj starty imbir i szczypiorek, połącz.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kwadraty o wymiarach 6 na 7 cm. Na środku ułóż małe porcje nadzienia. Rogi ciasta złóż do środka, mocno zlep, formując zgrabne sakiewki.
Niewielką ilość oleju rozgrzej w głębokiej patelni. Partiami zrumień pierożki lekko od spodu.
Na patelni ułóż wszystkie pierożki, zalej gorącą wodą, duś pod przykryciem 7 minut. Podawaj z sosem (sojowym, słodko-ostrym).
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4 cena za porcję: 4 złŹródło: Chwila dla Ciebie