Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki z wiśniowym nadzieniem"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 714
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 193
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 714
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 193
Składniki
Wiśnie opłucz, osusz i wydryluj. Wsyp do sitka i odstaw, aż ociekną z soku. Owoce skrop wiśniówką i wymieszaj z cukrem, pokruszonymi ciastkami i szczyptą cynamonu.
Mąkę przesiej na stolnicę i zrób wgłębienie. Wsyp łyżkę soli, wbij jajko i wlej pół szklanki letniej wody.
Całość wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Następnie rozwałkuj je i za pomocą szklanki wykrój kółka. Na każde nałóż wiśniową porcję nadzienia. Złóż ciasto na pół i mocno zlep brzegi.
W garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Do wrzątku włóż przygotowane pierogi i gotuj do momentu wypłynięcia. Przed podaniem polej je roztopionym masłem, aby się nie skleiły.Źródło: Na żywo