Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś drobiowa nadziewana serem, a na dodatek puree ziemniaczane i surówka z marchwi i pomarańczy.
Ziemniaki obrać, ugotować z solą, przecisnąć przez praskę, dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego i wymieszać..
Piersi ponacinać w poprzek na niewielką głębokość, a następnie ostrym nożem nakroić w połowie grubości.
Tak przygotowane piersi natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, papryką czerwoną i curry.
Następnie w nakrojone miejsce wcisnąć kawałki sera.
Piersi przełożyć na patelnię z mocno rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć piersi z każdej strony przez około minutę. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 20 minut (odwracając piersi co jakiś czas).
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
Do tego dania doskonale pasuje surówka z marchwi i pomarańczy, na którą przepis można znaleźć tutaj:
https://smaker.pl/przepis-surowka-z-marchwi-i-pomaranczy,159875,newsweek.html
Równie doskonale, co powyższa surówka, pasuje tutaj domowy sos czosnkowy, który można znaleźć o tu:
https://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html
Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)
To wbrew pozorom szybkie i łatwe do przyrządzenia danie dla łakomczuchów :)
Odsłon: 13145
Delikatne i kruche mięso, można spożywać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Odsłon: 3718
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 213
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 20
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 59
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 213
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 20
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 59
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować z solą, przecisnąć przez praskę, dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego i wymieszać..
Piersi ponacinać w poprzek na niewielką głębokość, a następnie ostrym nożem nakroić w połowie grubości. Tak przygotowane piersi natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, papryką czerwoną i curry. Następnie w nakrojone miejsce wcisnąć kawałki sera. Piersi przełożyć na patelnię z mocno rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć piersi z każdej strony przez około minutę. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 20 minut (odwracając piersi co jakiś czas).
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Do tego dania doskonale pasuje surówka z marchwi i pomarańczy, na którą przepis można znaleźć tutaj: https://smaker.pl/przepis-surowka-z-marchwi-i-pomaranczy,159875,newsweek.html Równie doskonale, co powyższa surówka, pasuje tutaj domowy sos czosnkowy, który można znaleźć o tu: https://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Dania główne
Ryż z truskawkami
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 20
Grillowany ser sorento z winogronami
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi...
Odsłon: 26