Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś drobiowa nadziewana serem, a na dodatek puree ziemniaczane i surówka z marchwi i pomarańczy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1186
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1186
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować z solą, przecisnąć przez praskę, dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego i wymieszać..
Piersi ponacinać w poprzek na niewielką głębokość, a następnie ostrym nożem nakroić w połowie grubości. Tak przygotowane piersi natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, papryką czerwoną i curry. Następnie w nakrojone miejsce wcisnąć kawałki sera. Piersi przełożyć na patelnię z mocno rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć piersi z każdej strony przez około minutę. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 20 minut (odwracając piersi co jakiś czas).
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Do tego dania doskonale pasuje surówka z marchwi i pomarańczy, na którą przepis można znaleźć tutaj: https://smaker.pl/przepis-surowka-z-marchwi-i-pomaranczy,159875,newsweek.html Równie doskonale, co powyższa surówka, pasuje tutaj domowy sos czosnkowy, który można znaleźć o tu: https://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)