Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś drobiowa nadziewana serem, a na dodatek puree ziemniaczane i surówka z marchwi i pomarańczy.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 864
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 864
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3198
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować z solą, przecisnąć przez praskę, dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego i wymieszać..
Piersi ponacinać w poprzek na niewielką głębokość, a następnie ostrym nożem nakroić w połowie grubości. Tak przygotowane piersi natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, papryką czerwoną i curry. Następnie w nakrojone miejsce wcisnąć kawałki sera. Piersi przełożyć na patelnię z mocno rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć piersi z każdej strony przez około minutę. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 20 minut (odwracając piersi co jakiś czas).
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Do tego dania doskonale pasuje surówka z marchwi i pomarańczy, na którą przepis można znaleźć tutaj: https://smaker.pl/przepis-surowka-z-marchwi-i-pomaranczy,159875,newsweek.html Równie doskonale, co powyższa surówka, pasuje tutaj domowy sos czosnkowy, który można znaleźć o tu: https://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)