Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś kaczki w sosie porzeczkowo- malinowym"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 84
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1379
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2853
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 84
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1379
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2853
Składniki
Skórkę piersi nacinam w krateczkę. Mięso nacieram solą i pieprzem, obsmażam na suchej patelni ok. 7 min (wpierw smażę stronę ze skórką, by wytopił się tłuszcz). Przekładam mięso do naczynia żaroodpornego i piekę 15-20 min w temp. 180oC.
W rondlu roztapiam masło, dodaję owoce i resztę składników sosu. Duszę całość ok. 25 min, aż sos zgęstnieje. Upieczone mięso kroję w plastry i polewam owocowym sosem.
60 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 4-6 porcji.Źródło: Kobieta i życie