Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kaczki ze śliwkami"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 151
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 151
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>
Filety z kaczki umyj, osusz, wytnij kieszonki. Natrzyj majerankiem i ostrą papryką, delikatnie posyp solą i piep rzem. Owiń folią spożywczą, włóż do lodówki.
Farsz: śliwki pokrój w óse mki, czosnek w słupki, cebulę posiekaj. Masło stop na patelni, podsmaż cebulę i czosnek, zdejmij. Włóż śliwki, skrop miodem, podsmaż. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Dodaj cebulę z czosnkiem, wymieszaj, ostudź.
Farszem napełnij kieszonki, zepnij. Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż filety. Podlej gorącą wodą, dodaj cebulę i resztę śliwek, duś do miękkości.
Mięso wyjmij. Mąkę ziemniaczaną rozrób z niewielką ilością wody. Wlej do sosu, wymieszaj, zagotuj. Wlej śmietanę, wymieszaj, przypraw. Włóż mięso, zagotuj.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 5 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie