Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki obiad - można nakarmić wiele osób w krótkim czasie.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Obieram ziemniaki i gotuję. Jeśli planuję fasolkę szparagową na ziemniakach układam sito i fasolkę gotuję na parze.
W tym czasie kroję pierś z kurczaka na plastry i przygotowuję jak schabowe. Rozbijam, przyprawiam, maczam w rozkłóconym jajku z odrobiną mleka.
Następnie obtaczam w bułce tartej z otrębami, smaży się bardzo krótko. Kurczak szybko jest gotowy.
Do obiadu ulubione surówki, tym razem ogórek małosolny, sałata i fasolka szparagowa.