Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sprawa, tania i smaczna.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2488
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3414
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2488
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3414
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Składniki
Piersi z kurczaka w plastry, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem, odłożyć na chwilę do lodówki.
W tym samym czasie na patelni rozpuścić kostkę rosołową w niecałej szklance wody i dorzucić do niej posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dusić chwilę pod przykryciem, potem naczynie odkryć i zredukować sos.
Doprawić pieprzem, rozmarynem i jeśli ktoś chce to solą. Włożyć kurczaka do sosu, dusić go, aż będzie miękki. Zaprawić potrawę jogurtem i obficie posypać posiekaną natką pietruszki, wymieszać i podawać