Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sprawa, tania i smaczna.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4847
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7481
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 992
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4847
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7481
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 992
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Piersi z kurczaka w plastry, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem, odłożyć na chwilę do lodówki.
W tym samym czasie na patelni rozpuścić kostkę rosołową w niecałej szklance wody i dorzucić do niej posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dusić chwilę pod przykryciem, potem naczynie odkryć i zredukować sos.
Doprawić pieprzem, rozmarynem i jeśli ktoś chce to solą. Włożyć kurczaka do sosu, dusić go, aż będzie miękki. Zaprawić potrawę jogurtem i obficie posypać posiekaną natką pietruszki, wymieszać i podawać