Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sprawa, tania i smaczna.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 133
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 133
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Piersi z kurczaka w plastry, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem, odłożyć na chwilę do lodówki.
W tym samym czasie na patelni rozpuścić kostkę rosołową w niecałej szklance wody i dorzucić do niej posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dusić chwilę pod przykryciem, potem naczynie odkryć i zredukować sos.
Doprawić pieprzem, rozmarynem i jeśli ktoś chce to solą. Włożyć kurczaka do sosu, dusić go, aż będzie miękki. Zaprawić potrawę jogurtem i obficie posypać posiekaną natką pietruszki, wymieszać i podawać