Dania główne Przepis na:
Piers z kurczaka z baklazanem i ryzem

Składniki
- piers z kurczaka, 1szt.
- baklazan sredni, 1szt.
- cebula slusznych rozmiarow, 1szt.
- marchewki, 2szt.
- ryz, 1 szklanka
- oliwa do smazenia,imbir czosnek,sol,ostra papryka
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
kroimy mieso,styl dowolny,cebulke w polksiezyce i podsmazamy wraz z czosnkiem i imbirem na patelni,kroimy baklazana,w dosc gruba kostke,scieramy marchew na tarce o grubych oczach i dodajemy wszystko do podsmazanego miesa.doprawiamy do smaku i dusimy dopoki baklazan nie zmieknie
-
szklanke ryzu, podsmazamy w garnku na 2 lyzkach oliwy,dodajemy 2 szklanki wrzacej wody,oraz pol lyzeczki soli,i gotujemy pod przykryciem,na malym ogniu ok.15 minut(po 10ciu minutach mozna sprawdzic w jakim stanie jest nasz ryz:)))i gotowe,smacznego
Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 15 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Fajne danie i ładnie podane.0 Kto głosował? | Odpowiedz