Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piersi pod pierzynką"
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Składniki
Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika na- grzanego do temperatury 200°C. Piec 15 minut.
W tym czasie ziemniaki obrać, pokroić na cząstki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki i smażyć ok. 20 minut, od czasu do czasu zamieszać. Pod koniec posypać solą, pieprzem i rozmarynem. Filety wyjąć z piekarnika.
Dymki oczyścić, pokroić w krążki. Śmietanę wymieszać z musztardą i żółtkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Dodać dymki. Boczek pokroić w kosteczkę. Filety z kurczaka posmarować śmietaną musztardową. Posypać kosteczkami boczku. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10-12 minut. Gotowe filety podawać ze smażonymi ziemniakami. Danie udekorować rozmarynem oraz oregano.
około 45 minut.Źródło: Życie na gorąco