Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wydanie kurczaka jest smaczne, łatwe w przygotowaniu i zdecydowanie miłe dla oka :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 394
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 394
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Filety z kurczaka umyć i poodcinać tłuszcz. Przekroić wzdłuż na 2/3 długości tak aby powstała kieszonka. Tylko trzeba uważać żeby nie przepić na wylot.
Paprykę, cebulę i ser pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Natkę pietruszki posiekać.
Farsz włożyć do kieszonek i zabezpieczyć wykałaczkami, żeby mięso się trzymało. Skropić albo zwykłą albo ostrą oliwą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem.
Filety włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach ok 40 minut.
Podawać na przykład z kaszą kus kus i sałatą zrobioną z sałaty lodowej, pomidorków papryczkowych i winogron :). Smacznego!