Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wydanie kurczaka jest smaczne, łatwe w przygotowaniu i zdecydowanie miłe dla oka :)
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 125
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 125
Składniki
Filety z kurczaka umyć i poodcinać tłuszcz. Przekroić wzdłuż na 2/3 długości tak aby powstała kieszonka. Tylko trzeba uważać żeby nie przepić na wylot.
Paprykę, cebulę i ser pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Natkę pietruszki posiekać.
Farsz włożyć do kieszonek i zabezpieczyć wykałaczkami, żeby mięso się trzymało. Skropić albo zwykłą albo ostrą oliwą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem.
Filety włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach ok 40 minut.
Podawać na przykład z kaszą kus kus i sałatą zrobioną z sałaty lodowej, pomidorków papryczkowych i winogron :). Smacznego!