Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wydanie kurczaka jest smaczne, łatwe w przygotowaniu i zdecydowanie miłe dla oka :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Składniki
Filety z kurczaka umyć i poodcinać tłuszcz. Przekroić wzdłuż na 2/3 długości tak aby powstała kieszonka. Tylko trzeba uważać żeby nie przepić na wylot.
Paprykę, cebulę i ser pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Natkę pietruszki posiekać.
Farsz włożyć do kieszonek i zabezpieczyć wykałaczkami, żeby mięso się trzymało. Skropić albo zwykłą albo ostrą oliwą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem.
Filety włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach ok 40 minut.
Podawać na przykład z kaszą kus kus i sałatą zrobioną z sałaty lodowej, pomidorków papryczkowych i winogron :). Smacznego!