Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piersi z kurczaka nadziewane burakami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Buraka umyj, obierz i pokrój w cienkie pałeczki. Filety z kurczaka opłucz, osusz i naszpikuj pałeczkami z buraka.
Mięso posól, połóż na patelni lub w brytfannie z rozgrzanym olejem i smaż powoli ze wszystkich stron. Następnie wstaw mięso do piekarnika i piecz, aż do miękkości.
Na patelni podsmaż chrzan, wlej mleko i wymieszaj. Całość zagotuj. Masło rozpuść w rondelku, posyp mąką i stale mieszając, przygotuj jasną zasmażkę. Dodaj do mleka z chrzanem i gotuj na małym ogniu.
Pod koniec wlej do sosu śmietanę i wrzuć pistacje. Następnie dopraw solą i zagotuj. Piersi z kurczaka pokrój w plasterki i zalej sosem chrzanowym. Podawaj z czarnym ryżem.Źródło: Na żywo