Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowy przepis na bardzo łatwe do zrobienia, sezonowe danie. Soczyste piersi z kurczaka pod dyniowa pierzynka to danie, które sprawdzi się zarówno na co dzień jak i od bardziej uroczystej okazji. Jest naprawdę pyszny.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2567
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 130
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2567
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 130
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Piersi z kurczaka przyprawić pieprzem i sola po obu stronach i ułożyć na wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym.
Zrobić marynatę: w misce wymieszać puree z dyni z serkiem Śmietankowym, pietruszka, 50 g parmezanu i doprawić sola i pieprzem. Tak przygotowana marynata posmarować wierzch kurczaka.
Kurczaka piec bez przykrycia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. grzanie góra dół. W pierwszej fazie piec 35 minut. Po tym czasie kurczaka wyjąć z piekarnika i posypać z wierzchu reszta parmezanu. Piec przez następne 25 minut, lub do momentu kiedy kurczak będzie dobrze upieczony. Smacznego!