Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 634 Ocena: 5436
Dodano: 17.01.2019
Odsłon: 1768
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans.
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Gotową masę mięsną przekładamy do małej keksówki lub formy aluminiowej.
Posypka: bułkę tartą mieszamy z ostrą mieloną papryką i posypujemy wierzch pieczeni.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 1 godziny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 18 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Taka pieczeń jest przepyszna, soczysta, miękka, sama rozpływa się w ustach :) Dla mnie dodatkowym plusem jest to, że w niej pikantne dodatki, super :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 17 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Pycha <3 Uwielbiam pieczeń rzymską <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz