Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego doprawiona pikantną harissą. Pyszna na ciepło oraz na zimno.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Gotową masę mięsną przekładamy do małej keksówki lub formy aluminiowej. Posypka: bułkę tartą mieszamy z ostrą mieloną papryką i posypujemy wierzch pieczeni.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 1 godziny.