Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego doprawiona pikantną harissą. Pyszna na ciepło oraz na zimno.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 138
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 138
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Gotową masę mięsną przekładamy do małej keksówki lub formy aluminiowej. Posypka: bułkę tartą mieszamy z ostrą mieloną papryką i posypujemy wierzch pieczeni.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 1 godziny.