Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantna pieczeń rzymska

Pikantna pieczeń rzymska

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 3783

Dodano:

Odsłon: 1186

Pieczeń z mięsa mielonego doprawiona pikantną harissą. Pyszna na ciepło oraz na zimno.

Składniki

  • mięso mielone 60 dag
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 3 łyżki
  • bulion 5 łyżek
  • harissa 1 łyżka płaska
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • posypka:
  • bułka tarta 2 łyżki kopiaste
  • papryka ostra mielona 1 łyżka płaska
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pikantna pieczeń rzymska

Przygotowanie

  1. Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans.
    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Gotową masę mięsną przekładamy do małej keksówki lub formy aluminiowej.
    Posypka: bułkę tartą mieszamy z ostrą mieloną papryką i posypujemy wierzch pieczeni.

  2. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 1 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 stycznia 2019 Taka pieczeń jest przepyszna, soczysta, miękka, sama rozpływa się w ustach :) Dla mnie dodatkowym plusem jest to, że w niej pikantne dodatki, super :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń