Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna potrawka z wołowiny"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 211
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 109
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 211
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 109
Składniki
Fasolę umyć, zalać wodą, moczyć przez noc. Następnego dnia przepłukać i ugotować, posolić tuż przed końcem gotowania. Odcedzić. Jeśli nie mamy czasu, można kupić czerwoną fasolę w puszce i przepłukać ją na sitku.
Rozgrzać łyżkę, oleju, zeszklić posiekaną cebulę. Wrzucić mielone mięso i mieszając, przesmażyć. Dodać przeciśnięty czosnek. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Przesmażyć lekko na rozgrzanym oleju. Kukurydzę przepłukać na sitku i odsączyć.
Do smażonego mięsa z cebulką dodać paprykę. Wlać gorący bulion, przecier pomidorowy i koncentrat oraz dodać odsączoną fasolę i kukurydzę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i chili. Dusić, aż część płynu odparuje. Podawać z chlebem.
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium