Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna rolada wieprzowa"
Składniki
Mięso przekrój na prostokątny płat. Ubij, dopraw solą, pieprzem i posmaruj musztardą. Połowę mieszanki wymieszaj z pokrojonym rogalem. Rozprowadź na plastrze mięsa. Zwiń w roladę i zwiąż nitką.
Do brytfanny włóż resztę mieszanki i mięso. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i cały pieprz. Dopraw solą, pieprzem i podlej wodą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 190° C przez 15 minut. Następnie obniż temperaturę do 170° C i piecz 45 minut.
Kwadrans przed końcem pieczenia wlej śmietanę. Wypieczony sos dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Danie podawaj z frytkami.
Z kiełbasy zdejmij osłonkę i pokrój ją w kostkę. Obierz cebulę, czosnek i drobno posiekaj. Marchewkę, seler i pietruszkę umyj i obierz. Ogórki konserwowe pokrój w kostkę.
Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Papryczkę chili oczyść, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki. Rogalik pokrój w drobną kosteczkę.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbasę. Dodaj pokrojone warzywa, wymieszaj i smaż jeszcze przez 5 minut. Odstaw do wystudzenia. Mieszankę podziel na dwie części.Źródło: Na żywo