Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne babeczki z warzywami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Składniki
Przesiać mąkę orkiszową z proszkiem, sodą i solą. W misce wymieszać jaja z jogurtem i olejem. Warzywa wraz z imbirem dodać do miski z jajami. Do tej płynnej masy dosypać sypkie, dokładnie wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do masy. Foremki do babeczek posmarować pędzelkiem zamoczonym w oleju. Następnie nałożyć na nie masę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku aż babeczki osiągną kolor mocno złoty, a ser się roztopi. Przestudzone babeczki udekorować liśćmi bazylii.Źródło: Świat Seriali