Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne roladki rybne"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 101
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1032
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 101
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1032
Składniki
Filety opłukać, osuszyć, lekko posolić i pokropić sokiem z cytryny. Na każdym filecie położyć ćwiartkę cytryny i kilka gałązek tymianku. Ostrożnie filety zrolować i spiąć wykałaczką. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec 10-12 minut.
Żółtka ubijać w kąpieli wodnej (nad naczyniem z parującą wodą). Stale ubijając, dodać musztardę, sok z cytryny, szczyptę soli i po kawałeczku miękkiego masła. Uwaga, jeżeli sos zacznie się warzyć, dodać łyżkę zimnej wody i mieszać tak długo, aż stanie się gładki i jedwabisty. Zdjąć z ognia.
Do sosu dodać białe wino, wmieszać drobno posiekaną szalotkę, kapary, posiekaną natkę pietruszki i starty ogórek kiszony. Doprawić do smaku tabasco, solą oraz świeżo zmielonym białym pieprzem. Sos podgrzać, stale mieszając, w kąpieli wodnej. Rybne roladki wyłożyć na talerze, polać sosem, udekorować plasterkiem cytryny.
około 60 minut.Źródło: Życie na gorąco