Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na grilla
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 77
Danie w stylu meksykańskim - pieczony batat, z sałatką z czerwonej fasoli, ku...
Odsłon: 31
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 77
Danie w stylu meksykańskim - pieczony batat, z sałatką z czerwonej fasoli, ku...
Odsłon: 31
Składniki
Opłukac dorsza i wysuszyć recznikiem.Usunac wszystkie zawnetrzneliście trawy cyrtynowej i delikatnie pokroic wewnętrzną część.Umieścić trawę cytrynową,czosnek ,paprykę,imbir i kurkumę w malakserze i dokładnie zmielić składniki.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Do malaksera dodać mleko kokosowe,masło i sok z cytryny ; mieszać,aż do uzyskania jednolitej masy.Umieścić rybę w płaskim ,niemetalowym naczyniu.Polać z wierzchu mieszanką kokosową i obracać,aż całkowicie się nią pokryje. Najlepiej umieścić rybę w zamykanym ruszcie,co ułatwia jej odwracanie.Piec przez 15 min. nad gorącymi węglami,aż ryba będzie ugotowanaw środku,odwracając raz.Można podawać ozdobioną papryką.