Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na grilla
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 268
W 7. odcinku show Mateusza Gesslera "Para do gara. Ona mówi on gotuje" przeds...
Odsłon: 30
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 268
W 7. odcinku show Mateusza Gesslera "Para do gara. Ona mówi on gotuje" przeds...
Odsłon: 30
Składniki
Opłukac dorsza i wysuszyć recznikiem.Usunac wszystkie zawnetrzneliście trawy cyrtynowej i delikatnie pokroic wewnętrzną część.Umieścić trawę cytrynową,czosnek ,paprykę,imbir i kurkumę w malakserze i dokładnie zmielić składniki.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Do malaksera dodać mleko kokosowe,masło i sok z cytryny ; mieszać,aż do uzyskania jednolitej masy.Umieścić rybę w płaskim ,niemetalowym naczyniu.Polać z wierzchu mieszanką kokosową i obracać,aż całkowicie się nią pokryje. Najlepiej umieścić rybę w zamykanym ruszcie,co ułatwia jej odwracanie.Piec przez 15 min. nad gorącymi węglami,aż ryba będzie ugotowanaw środku,odwracając raz.Można podawać ozdobioną papryką.