Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantny ketchup"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2111
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2111
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Składniki
60 min • Słoik ok. 80 kcal • Koszt słoika ok. 3 zł • Przepis na 4 słoiki
Paprykę słodką kroję na połówki, wydrążam nasiona. Z chili robię to samo, ale obieram je w gumowych cienkich rękawiczkach, inaczej grozi to poparzeniem rąk. Czosnek obieram ze skórki, pomidory myję i wszystko razem skręcam przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach.
Masę warzywną przekładam do garnka, wlewam ocet i dodaję liść laurowy. Wsypuję cukier, solę i gotuję wszystko razem przez godzinę. Po upływie tego czasu wlewam olej i gotuję jeszcze 10 minut. Rozlewam do słoiczków, zakręcam, pasteryzuję 5-10 minut.
Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie