Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantny ketchup"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13164
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5385
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13164
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5385
Składniki
60 min • Słoik ok. 80 kcal • Koszt słoika ok. 3 zł • Przepis na 4 słoiki
Paprykę słodką kroję na połówki, wydrążam nasiona. Z chili robię to samo, ale obieram je w gumowych cienkich rękawiczkach, inaczej grozi to poparzeniem rąk. Czosnek obieram ze skórki, pomidory myję i wszystko razem skręcam przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach.
Masę warzywną przekładam do garnka, wlewam ocet i dodaję liść laurowy. Wsypuję cukier, solę i gotuję wszystko razem przez godzinę. Po upływie tego czasu wlewam olej i gotuję jeszcze 10 minut. Rozlewam do słoiczków, zakręcam, pasteryzuję 5-10 minut.
Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie