Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny krem paprykowy z grzankami"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 137
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 113
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 137
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 113
Składniki
Paprykę, papryczkę chili, czosnek oraz cebulę pokrój w kostkę. Warzywa smaż do miękkości, po czym zalej rosołem i chwilę razem gotuj.
Zmiksuj wszystkie , zabiel śmietaną i dopraw do smaku.
Na patelni podsmaż kiełbasę pokrojoną w plasterki. Chleb potnij w kostkę i zrumień na maśle, sporządzając w ten sposób grzanki. Zupę przelej na talerze.
Podawaj z podsmażoną kiełbasą i grzankami. Na koniec posyp natką pietruszki.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV