Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, świeże warzywa, smaczne
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 394
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11855
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 472
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 132
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 708
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 394
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11855
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 472
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 132
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 708
Składniki
Przygotować warzywa: cebulę pokroić na ćwiartki, obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i paprykę i papryczki chili. Podsmażyć kilka minut (3-4 minuty), po czym dodać orzechy i pokrojonego w kostkę kurczaka.
Gdy mięso zmieni kolor na biały dodać sos zrobiony z sosu sojowego, sosu rybnego, wody i cukru. Poddusić całość jeszcze 2-3 minuty, a na koniec dodać pokrojoną w 2 cm kawałki dymkę. Podawać z ryżem. Smacznego