Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, świeże warzywa, smaczne
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1091
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5645
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8754
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18107
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1091
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5645
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8754
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18107
Składniki
Przygotować warzywa: cebulę pokroić na ćwiartki, obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i paprykę i papryczki chili. Podsmażyć kilka minut (3-4 minuty), po czym dodać orzechy i pokrojonego w kostkę kurczaka.
Gdy mięso zmieni kolor na biały dodać sos zrobiony z sosu sojowego, sosu rybnego, wody i cukru. Poddusić całość jeszcze 2-3 minuty, a na koniec dodać pokrojoną w 2 cm kawałki dymkę. Podawać z ryżem. Smacznego