Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny omlet z ryżem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27985
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27985
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Ryż gotujemy według porady na opakowaniu, w osolonej wodzie, na sypko. Odcedzamy i odstawiamy, aby wystygł.
Jajka łączymy w garnku z żółtym serem, bułką tartą i wszystkimi suszonymi ziołami. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Dodajemy zimny ryż i bardzo dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Na masło wylewamy połowę masy jajecznej. Patelnię przykrywamy, omlet smażymy na małym ogniu. Po usmażeniu dekorujemy pomidorami i połową posiekanego drobno szczypiorku.
Wszystkie czynności powtarzamy, aby powstał drugi omlet.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 3,30 złŹródło: Rewia