Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pita śródziemnomorska"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 727
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 195
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 727
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 195
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, wytnij gniazdo nasienne, a resztę pokrój w paseczki. Pomidory przekrój, wytnij środek, a miąższ pokrój w półksiężyce.
Cebulki dymki obierz i pokrój na kawałki. Ogórek dobrze umyj i pokrój (nie obierając) razem z rzodkiewką w plasterki. Sałatę porwij na kawałki do misy. Dodaj garść listków rukoli, pokrojone warzywa i dobrze wymieszaj. Ser pokrój w paski. Rozgrzej patelnię z łyżką oliwy i szybko przyrumień na nim ser.
Sok z cytryny wymieszaj z oliwą, listkami tymianku, pokrojoną pietruszką, solą i pieprzem. Sosem zalej sałatkę. Chlebki pita przetnij na połowę, tak by powstały cztery kieszonki.
Pity napełnij sałatką poprzetykaną kawałkami smażonego sera.
Czas przygotowania: 25 minut 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień