Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piwne paluszki rybne z frytkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Wsyp 1 i 3/4 szklanki mąki do dużej miski. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zrób dołek w mące i wlej powoli piwo. Zagnieć całość. Możesz zrobić to także w mikserze. Gotowe ciasto odstaw na 15 minut.
Rozgrzej olej do wysokiej temperatury. Podziel pokrojone na słupki ziemniaki na dwie porcje. Każdą smaż 5-10 minut. Po usmażeniu odłóż na papierowy ręcznik, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Umyj filety, pokrój w paski ok. 2 cm. Oprósz mąką i zanurz w piwnym cieście. Smaż na osobnej patelni w głębokim tłuszczu przez 2-3 minuty.
Podawaj z sosem tatarskim i cząstkami cytryny.Źródło: Olivia