Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piwne paluszki rybne z frytkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Wsyp 1 i 3/4 szklanki mąki do dużej miski. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zrób dołek w mące i wlej powoli piwo. Zagnieć całość. Możesz zrobić to także w mikserze. Gotowe ciasto odstaw na 15 minut.
Rozgrzej olej do wysokiej temperatury. Podziel pokrojone na słupki ziemniaki na dwie porcje. Każdą smaż 5-10 minut. Po usmażeniu odłóż na papierowy ręcznik, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Umyj filety, pokrój w paski ok. 2 cm. Oprósz mąką i zanurz w piwnym cieście. Smaż na osobnej patelni w głębokim tłuszczu przez 2-3 minuty.
Podawaj z sosem tatarskim i cząstkami cytryny.Źródło: Olivia