Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza błyskawiczna"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17404
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6280
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17404
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6280
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Z drożdży, wody, cukru i soli robię zaczyn, odstawiam na 5 min. Szynkę, pieczarki, ser, paprykę kroję w plastry lub paski.
Do zaczynu dodaję mąkę i olej, wyrabiam ciasto. Rozwałkowuję je, przekładam na blachę z pergaminem. Ciasto nakłuwam, smaruję sosem, ukła dam ser, a na nim resztę składników. Pizzę piekę w temp. 200oC ok. 15 min (z termoobiegiem).
30 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie