Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza farmerska z jajkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier. Dodaj mąkę, olej, jajko oraz sól i bazylię. Ciasto zagnieć, po czym odstaw do wyrośnięcia.
Plastry kiełbasy podsmaż na oleju. Dołóż umyte pieczar- ki i szpinak. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj z fetą.
Ciasto rozwałkuj, a następnie wylep nim blaszkę. Nałóż farsz szpinakowy i pokrojone w plastry jajka, ugotowane wcześniej na twardo.
Przygotowaną pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny. Kilka minut przed końcem posyp ją startym serem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax