Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie boczku, jalapeno, dżemu figowego i winogron okazało się rewelacyjne.
Ciasto:
Odlewamy część wody, mieszamy z solą i na chwilę odstawiamy. Mieszamy mąkę, cukier, drożdże, olej i resztę wody. Na końcu dodajemy wodę z solą. Jeśli ciasto będzie zbyt "wodniste" dodajemy jeszcze odrobinę mąki.
Ciasto przykrywamy czystą, bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, powinno wystarczyć 30-40 minut.
Piekarnik nagrzewamy na 220 stopni.
Wszystkie składniki na pizzę kroimy.
Ciasto dzielimy na 2 porcje. Formujemy kulki i rękami wyrabiamy placki. Najlepiej obsypywać stolnicę kaszą manną, a nie mąką.
Smarujemy dżemem figowym i wykładamy składniki. Figi dajemy na samą górę - ładnie się prezentują!
Pizzę pieczemy w 220 stopniach. Ja piekę na kamieniu więc wystarcza mi 5 minut, na blaszce będzie trzeba potrzymać dłużej.
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 95
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 78
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 81
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 7491
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 1936
„Addio, pomidory” śpiewał przed laty Wiesław Michnikowski z Kabaretem Starszy...
Odsłon: 2598
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 95
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 78
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 81
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 7491
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 1936
„Addio, pomidory” śpiewał przed laty Wiesław Michnikowski z Kabaretem Starszy...
Odsłon: 2598
Składniki
Ciasto: Odlewamy część wody, mieszamy z solą i na chwilę odstawiamy. Mieszamy mąkę, cukier, drożdże, olej i resztę wody. Na końcu dodajemy wodę z solą. Jeśli ciasto będzie zbyt "wodniste" dodajemy jeszcze odrobinę mąki. Ciasto przykrywamy czystą, bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, powinno wystarczyć 30-40 minut. Piekarnik nagrzewamy na 220 stopni. Wszystkie składniki na pizzę kroimy.
Ciasto dzielimy na 2 porcje. Formujemy kulki i rękami wyrabiamy placki. Najlepiej obsypywać stolnicę kaszą manną, a nie mąką. Smarujemy dżemem figowym i wykładamy składniki. Figi dajemy na samą górę - ładnie się prezentują! Pizzę pieczemy w 220 stopniach. Ja piekę na kamieniu więc wystarcza mi 5 minut, na blaszce będzie trzeba potrzymać dłużej.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z chińskim nadzieniem.
Dania główne
zapiekanka makaron z mięsem mielonym i pomidorami
Dania główne
Ciasto na pizzę
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Krokiety z chińskim nadzieniem.
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 36
zapiekanka makaron z mięsem mielonym i pomidorami
Zapiekanka to ten rodzaj dań, które lubi właściwie każdy. Co więcej potrawy p...
Odsłon: 39