Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z kalafiorem i szpinakiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Kalafior oczyść, podziel na różyczki, gotuj 5 minut w posolonej wodzie. Odcedź i drobno pokrój. Ser grubo zetrzyj. Pestki słonecznika zmiel w młynku do orzechów albo blenderze na mąkę. Wymieszaj z proszkiem, kalafiorem oraz serem. Przypraw solą i pieprzem.
Wyrób ciasto. Rozwałkuj je na owalny placek. Piecz na złoty kolor (ok. 25 minut) w piekarniku rozgrzanym do temp. 190°C..
Szparagi oczyść, odetnij końce. Gotuj ok. 15 minut w posolonej wodzie. Wyjmij, pokrój na kawałeczki. Pomidory posiekaj.
Szpinak oczyść, opłucz, osusz. Podsmaż na maśle. Wymieszaj z pomidorami oraz szparagami. Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Rozłóż na placku. Obłóż kawałeczkami szynki.Źródło: Naj