Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza z patelni"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 448
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 448
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 130
Składniki
Do miseczki wkrusz drożdże, dodaj cukier, 2-3 łyżki wody oraz 1 łyżkę mąki pszennej, wymieszaj. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 15 min. Do obu mąk dodaj pozostałą wodę, olej, sól oraz wyrośnięty rozczyn. Zagnieć ciasto. Przełóż je do miski, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 minut.
Brokuły gotuj przez 5 minut w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli i cukru. Pomidor pokrój w plastry. Ser pokrój w kostkę. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, wodę, sól i zioła.
Ciasto rozwałkuj na 2 okrągłe placki. Patelnię rozgrzej i przełóż do niej placek. Smaż ok. 3 minuty, odwróć na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty.
Zdejmij z ognia, wierzch posmaruj połową sosu, ułóż brokuły i plastry pomidora, posyp połową sera. Smaż pod pokrywką ok. 5 minut, aż ser się rozpuści. W ten sam sposób przygotuj drugą pizzę.
(bez czasu oczekiwania): 15 minut. Sztuka: 540 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie