Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 80
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 80
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
W podgrzanym mleko rozpuść drożdże oraz cukier. Odstaw na 15 minut.
Mąkę, zalej mlekiem, dodaj sól oraz oliwę i zagniataj ciasto.
Ciasto przykryj ścierką i odstaw na godzinę.
Gdy urośnie, rozłóż ciasto na blasze wysmarowanej olejem.
Przecier dopraw solą, pieprzem i przyprawą. Posmaruj spód i podpiecz 10 minut w 225 st.
Ułóż na wierzchu szynkę i zapiekaj jeszcze 5 minut.
Pokrój pizzę i przed podaniem posyp świeżą rukolą.
Z wierzchu posyp parmezanem.