Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Podgrzej mleko i rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Odstaw na 15 minut.
Przesiej do miski mąkę, zalej mlekiem, dodaj sól oraz oliwę i zagnieć
Ciasto przykryj ręcznikiem i odstaw na godzinę.
Gdy urośnie, wyłóż na blasze wysmarowanej olejem.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Wymieszaj z przecierem i posmaruj ciasto.
Posyp serem tartym.
Ułóż na wierzchu plasterki szynki i posyp pokrojoną w paski papryką, ogórkiem pokrojonym w plasterki i osączoną z zalewy kukurydzą.
Piecz 20 minut w 225 st. C.