Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Podgrzej mleko i rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Odstaw na 15 minut.
Przesiej do miski mąkę, zalej mlekiem, dodaj sól oraz oliwę i zagnieć
Ciasto przykryj ręcznikiem i odstaw na godzinę.
Gdy urośnie, wyłóż na blasze wysmarowanej olejem.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Wymieszaj z przecierem i posmaruj ciasto.
Posyp serem tartym.
Ułóż na wierzchu plasterki szynki i posyp pokrojoną w paski papryką, ogórkiem pokrojonym w plasterki i osączoną z zalewy kukurydzą.
Piecz 20 minut w 225 st. C.