Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
W podgrzanym mleku rozpuść drożdże i cukier.
Odstaw na 15 minut.
Przesiej do miski mąkę, zalej mlekiem, dodaj sól oraz oliwę i zagnieć ciasto.
Ciasto przykryj ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Gdy urośnie wyłóż na posmarowaną olejem blachę.
Obierz czosnek, posiekaj i odłóż na 15 min.
Podgrzej oliwę, wymieszaj z czosnkiem i posmaruj ciasto.
Osącz tuńczyka, rozdrobnij widelcem i ułóż na wierzchu razem z pokrojonymi pomidorkami.
Posyp oliwkami i natką.
Piecz 15 minut w 225 st.C.