Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z ziemniakami i gorgonzolą"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1081
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6246
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1081
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6246
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Mozzarellę zetrzyj. Przygotuj porcję ciasta podstawowego. Ricottę utrzyj na gładko z serem gorgonzola. Masę serową przypraw solą oraz pieprzem. Rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki i grubo je posiekaj.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w cienkie plasterki. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą rozwałkuj, lekko podsypując mąką. Placki ułóż na blachach przykrytych pergaminen.
Ciasto posmaruj masą serową. Obłóż plasterkami ziemniaków. Potem posyp tymiankiem i skrop oliwą. Tak przygotowane pizze piecz po 15 minut w temp. 250 st.
godz. i 30 min. 1 porcja ok. 850 kcal.Źródło: Tina