Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z ziemniakami i gorgonzolą"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Mozzarellę zetrzyj. Przygotuj porcję ciasta podstawowego. Ricottę utrzyj na gładko z serem gorgonzola. Masę serową przypraw solą oraz pieprzem. Rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki i grubo je posiekaj.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w cienkie plasterki. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą rozwałkuj, lekko podsypując mąką. Placki ułóż na blachach przykrytych pergaminen.
Ciasto posmaruj masą serową. Obłóż plasterkami ziemniaków. Potem posyp tymiankiem i skrop oliwą. Tak przygotowane pizze piecz po 15 minut w temp. 250 st.
godz. i 30 min. 1 porcja ok. 850 kcal.Źródło: Tina