Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek a la pizza"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4235
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4235
Składniki
ok. 30 minut.
Ciasto na pizzę przygotować wg przepisu na opakowaniu (zwykle proszek z torebki trzeba wymieszać z oliwą i ciepłą wodą, a potem zagnieść ciasto). Odstawić je pod przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Marchewki obrać, pokroić w plasterki. Brokuły oczyścić, podzielić na małe różyczki. Warzywa gotować 5 minut w posolonej wodzie, odcedzić na sitku. Cukinię umyć, odciąć końce, resztę pokroić w plasterki. Pomidorki umyć, pokroić na połówki.
Dużą blachę posmarować tłuszczem. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść, wylepić nim spód blachy. Na placku rozłożyć groszek i pozostałe warzywa. Śmietanę wymieszać z jajkami i mlekiem. Przyprawić na pikantnie solą i pieprzem. Polać wierzch placka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec około 50 minut. Od razu serwować.Źródło: Życie na gorąco