Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki wegetariański placek z cukinii.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 248
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 248
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Składniki
Cukinię obrać, wydrążyć i zetrzeć na jarzynówce. Wsypać sól, zamieszać i odstawić . W tym czasie obrać cebulę i drobno pokroić. Posiekać czosnek . Zetrzeć ser. Posiekać natkę pietruszki. Cukinię wykładać partiami na sitko , wyciskać i przekładać do głębokiego naczynia ( ja przełożyłam do garnka). Wyjdą 4 kubki cukinii. Dodać cebulę, czosnek, zioła i pieprz. Wymieszać i dodać roztrzepane jajka, wymieszać. Dodać olej i też wymieszać. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Dodać ser i ostatni raz wymieszać.
Masę wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut.