Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki wegetariański placek z cukinii.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26002
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3447
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26002
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3447
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Składniki
Cukinię obrać, wydrążyć i zetrzeć na jarzynówce. Wsypać sól, zamieszać i odstawić . W tym czasie obrać cebulę i drobno pokroić. Posiekać czosnek . Zetrzeć ser. Posiekać natkę pietruszki. Cukinię wykładać partiami na sitko , wyciskać i przekładać do głębokiego naczynia ( ja przełożyłam do garnka). Wyjdą 4 kubki cukinii. Dodać cebulę, czosnek, zioła i pieprz. Wymieszać i dodać roztrzepane jajka, wymieszać. Dodać olej i też wymieszać. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Dodać ser i ostatni raz wymieszać.
Masę wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut.