Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki na śniadanie"
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 439
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 265
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 402
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 439
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 265
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 402
Składniki
Rabarbar pokrój na małe kawałeczki i zasyp cukrem. Odstaw na kilka minut. Przygotuj ciasto: przesianą mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, dodaj maślankę, jajka, olej i zmiksuj. Ciasto odstaw na ok. 10 min.
W tym czasie w rondelku duś rabarbar, aż zacznie się rozpadać. Placuszki usmaż na rozgrzanej patelni (bez oleju) z obu stron. Podaj z sosem rabarbarowym (i ew. serkiem homogenizowanym).Źródło: Świat kobiety