Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z czerwoną fasolą"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 237
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 237
Składniki
Cebule posiekaj i podsmaż na rumiano. Cukinię zetrzyj na tarce, posól i po chwili dokładnie odciśnij z soku. Fasolę odcedź, przełóż do miski, rozgnieć widelcem, dodaj startą na tarce cukinię oraz cebulę.
Natkę pietruszki posiekaj lub zmiksuj w blenderze i wymieszaj z całością. Dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz, czosnek granulowany, cząber, ostrą paprykę w proszku. Dokładnie wymieszaj.
Jeśli chcesz uzyskać gładkie placki, zmiksuj całość w blenderze. Smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z jogurtem
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień