Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z czerwoną fasolą"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19835
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19835
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Składniki
Cebule posiekaj i podsmaż na rumiano. Cukinię zetrzyj na tarce, posól i po chwili dokładnie odciśnij z soku. Fasolę odcedź, przełóż do miski, rozgnieć widelcem, dodaj startą na tarce cukinię oraz cebulę.
Natkę pietruszki posiekaj lub zmiksuj w blenderze i wymieszaj z całością. Dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz, czosnek granulowany, cząber, ostrą paprykę w proszku. Dokładnie wymieszaj.
Jeśli chcesz uzyskać gładkie placki, zmiksuj całość w blenderze. Smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z jogurtem
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień