Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki z pokrzywy"
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 988
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 94
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 988
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 94
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Składniki
Pokrzywy umyj, przebierz i osusz w wirówce do sałat. Zmiksuj je blenderem na gładką masę.
Do pokrzyw dodaj mąkę, jajko, mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i odrobinę oleju. Całość dokładnie wymieszaj aż do uzyskania gładkiej masy o konsystencji śmietany. W razie potrzeby dodaj mleka lub mąki. Smaż na rozgrzanej patelni niewielkie placuszki. Podawaj z malinami oprószone cukrem pudrem. Świetnie smakują również z jogurtem naturalnym.
Czas przygotowania: 25 minut 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień