Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z serka wiejskiego to ostatnio bardzo popularne szybkie danie na ciepło, które możesz podawać ze słodkimi dodatkami.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1580
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101680
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1580
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101680
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Składniki
Jabłko umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce drobno. Odsącz lekko nadmiar soku.
Serek wiejski odcedź delikatnie z nadmiaru serwatki (jeśli jest bardzo wodnisty).
Do dużej miski wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Dodaj odcedzony serek wiejski oraz starte jabłko. Wsyp mąkę pszenną, budyń waniliowy w proszku i proszek do pieczenia.
Całość wymieszaj dokładnie łyżką lub krótko zmiksuj na jednolitą, gęstą masę (serek może być widoczny w kawałkach – to normalne). Ciasto odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej masło klarowane lub olej kokosowy. Nakładaj porcje ciasta łyżką, formując małe, okrągłe placki.
Smaż na średnim ogniu z obu stron.