Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z serka wiejskiego to ostatnio bardzo popularne szybkie danie na ciepło, które możesz podawać ze słodkimi dodatkami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 631
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2033
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4022
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3961
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 631
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2033
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4022
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3961
Składniki
Jabłko umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce drobno. Odsącz lekko nadmiar soku.
Serek wiejski odcedź delikatnie z nadmiaru serwatki (jeśli jest bardzo wodnisty).
Do dużej miski wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Dodaj odcedzony serek wiejski oraz starte jabłko. Wsyp mąkę pszenną, budyń waniliowy w proszku i proszek do pieczenia.
Całość wymieszaj dokładnie łyżką lub krótko zmiksuj na jednolitą, gęstą masę (serek może być widoczny w kawałkach – to normalne). Ciasto odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej masło klarowane lub olej kokosowy. Nakładaj porcje ciasta łyżką, formując małe, okrągłe placki.
Smaż na średnim ogniu z obu stron.