Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placki to pomysł na ciepłą kolację lub obiad, kiedy nie wiesz, jak wykorzystać pozostałości ziemniaków. Bez problemu przygotujesz je także z ugotowanych warzyw dzień wcześniej. Placki z ugotowanych ziemniaków w tej wersji urozmaicone są świeżymi ziołami – natką pietruszki, koperkiem i szczypiorkiem. Dzięki temu mają fantastyczny żółto-zielony kolor.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 163
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 97
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1206
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4142
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1179
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 163
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 97
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1206
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4142
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1179
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i poczekaj aż delikatnie ostygną. Wtedy rozgnieć je mocno tłuczkiem albo przeciśnij przez praskę. Dodaj jajka i mąkę. Posól i popieprz. Dokładnie wymieszaj masę.
Teraz posiekaj natkę pietruszki, koperek i szczypiorek. Delikatnie wmieszaj w masę ziemniaczaną. Ciasto nakładaj partiami na dłonie, rozpłaszcz i delikatnie panieruj w samej mące. Wrzucaj placki z ugotowanych ziemniaków na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż z jednej i z drugiej strony po kilka minut. Podawaj z sosami na ciepło lub dipami na zimno.