Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane od dawien dawna. Tanie i sycące.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 174
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 104
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1222
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4161
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1203
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 174
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 104
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1222
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4161
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1203
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odsączamy na sitku z nadmiaru wody. Następnie obieramy jedną cebulę i ją również ścieramy na tarce. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Mieszamy całość za pomocą łyżki.
Na patelnię wlewamy olej. Gdy będzie rozgrzany, wtedy nakładamy kilka łyżek masy ziemniaczanej tworząc duży placek. Smażymy na średnim ogniu przez około 3 minuty (można pod przykryciem). Następnie delikatnie przewracamy za pomocą łopatki, przytrzymując wierzch drugą. Z drugiej strony również smażymy przez około 3 minuty.