Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane od dawien dawna. Tanie i sycące.
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 285
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4717
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 506
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 285
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4717
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 506
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odsączamy na sitku z nadmiaru wody. Następnie obieramy jedną cebulę i ją również ścieramy na tarce. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Mieszamy całość za pomocą łyżki.
Na patelnię wlewamy olej. Gdy będzie rozgrzany, wtedy nakładamy kilka łyżek masy ziemniaczanej tworząc duży placek. Smażymy na średnim ogniu przez około 3 minuty (można pod przykryciem). Następnie delikatnie przewracamy za pomocą łopatki, przytrzymując wierzch drugą. Z drugiej strony również smażymy przez około 3 minuty.