Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane od dawien dawna. Tanie i sycące.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 673
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 42
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 67
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 77
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 673
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 42
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 67
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 77
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odsączamy na sitku z nadmiaru wody. Następnie obieramy jedną cebulę i ją również ścieramy na tarce. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Mieszamy całość za pomocą łyżki.
Na patelnię wlewamy olej. Gdy będzie rozgrzany, wtedy nakładamy kilka łyżek masy ziemniaczanej tworząc duży placek. Smażymy na średnim ogniu przez około 3 minuty (można pod przykryciem). Następnie delikatnie przewracamy za pomocą łopatki, przytrzymując wierzch drugą. Z drugiej strony również smażymy przez około 3 minuty.