Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne placuszki, miękkie i delikatne mięsko oraz chrupiący przysmażony ser. Fajna odmiana od zwykłych kotletów z piersi
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 709
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 219
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1408
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 709
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 219
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1408
Składniki
wbijamy do miski jajka, dodajemy mąkę, musztardę, majonez, bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek, zioła, przyprawy i drobno pokrojony ser (akurat miałam w plasterkach, można zetrzeć na tarce)
pierś kroimy w drobną kostkę
okrawki z piersi zabiera mały żebrak "podstołowy" :)
pierś dodajemy do masy
mieszamy dokładnie, powstała masa ma być gęsta
nakładamy łyżką nieduże placuszki na gorący olej i smażymy na złoto
osuszamy z nadmiaru oleju na papierowych ściereczkach
Smacznego:)