Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne placuszki, miękkie i delikatne mięsko oraz chrupiący przysmażony ser. Fajna odmiana od zwykłych kotletów z piersi
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 864
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11741
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 864
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11741
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
wbijamy do miski jajka, dodajemy mąkę, musztardę, majonez, bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek, zioła, przyprawy i drobno pokrojony ser (akurat miałam w plasterkach, można zetrzeć na tarce)
pierś kroimy w drobną kostkę
okrawki z piersi zabiera mały żebrak "podstołowy" :)
pierś dodajemy do masy
mieszamy dokładnie, powstała masa ma być gęsta
nakładamy łyżką nieduże placuszki na gorący olej i smażymy na złoto
osuszamy z nadmiaru oleju na papierowych ściereczkach
Smacznego:)